Kristal Leerorkest

Kristal Leerorkest

Wekelijks krijgen 100 kinderen met- en zonder een beperking samen instrumentale muzieklessen. Samen vormen deze kinderen een uniek leerorkest. Dit orkest treedt een aantal keren per jaar op voor publiek.

De leerlingen maken een keuze uit verschillende instrumenten ( gitaar, viool of slagwerk) en krijgen daarin gezamenlijk les. Mensen met een beperking zijn niet vanzelfsprekend in staat om muziekles te volgen of een instrument te bespelen. Dit vraagt om aanpassingen en extra begeleiding. Stichting Inkluzie zorgt voor muzieklessen door beroepskrachten en vrijwilligers.

Bekijk hier het fantastische filmpje van het leerorkest

Optreden en genieten
Natuurlijk delen we onze muziek graag met anderen door op treden met ons orkest. Deelnemen aan deze optredens geeft de leerlingen, in het bijzonder de leerlingen met een beperking, een groot gevoel van eigenwaarde. Zij draaien net als hun leeftijdsgenootjes volwaardig mee in het orkest.

Met dit project realiseren we muzikale ontmoeting tussen kinderen met- en zonder een beperking. Door structureel met elkaar muziek te maken ontstaan er ook buiten de muziekactiviteiten om contacten. Ook kinderen met een ernstig meervoudige beperking maken deel uit het orkest. Door middel van aangepast instrumentarium en door de inzet van zeer gemotiveerde vrijwilligers is het ook voor deze kinderen en jongeren mogelijk om volwaardig deelnemer te zijn van het leerorkest.